Podrži RTV: I Programski savet RTV-a pristaje na propagandu

Pokret “Podrži RTV” upozorava javnost da Programski savet Radio-televizije Vojvodine postaje još jedna karika u propagandnoj mašineriji pokrajinskog javnog servisa, iako su osnovani kako bi se starali o interesu slušalaca i gledalaca.

Aleksandra_Djuric_Bosnic_RTV_Cenzolovka_Perica_Gunjic-768x598 (1)

Aleksandra Đurić Bosnić (desno) Foto: Perica Gunjić / Cenzolovka

Nakon mnogobrojnih primera neprofesionalnog izveštavanja RTV-a, što je kulminiralo prvo ignorisanjem, a potom čak i neistinitim izveštavanjem s protesta studenata, predsednica Programskog saveta Aleksandra Đurić Bosnić je pokušala da upozori upravu pokrajinskog javnog servisa na obaveze prema javnom interesu i očuvanju profesionalnih standarda.
Većina članova tog tela odbila je, međutim, da uputi čak i interno pismo Upravnom odboru i mendažmentu, zbog čega je Đurić Bosnić podnela neopozivu ostavku na mesto predsednice tog tela.

Takvom odlukom, Programski savet pristao je da bude deo medijske propagande i manipulacije koju već punih godinu dana sprovodi pokrajinski javni servis i na taj način narušava ugled te kuće i javni interes u kojem je dužna da radi.

Pokret “Podrži RTV” sumnja u to da je pritisak na članove Programskog saveta da donesu takvu odluku izvršila Slavica Subotić Braun, koja već godinu dana sedi na dve stolice – na mestu v.d. direktorke programa i članice Programskog saveta.

Podsećamo na to da je Agencija za borbu protiv korupcije prošle godine saopštila da Subotić Braun nije u sukobu interesa, ali da njeno obavljanje te dve funkcije “može da ugrozi nepristrasno vršenje javne funkcije člana Programskog saveta RTV-a”, što se pokazuje upravo u ovakvim situacijama.

Podsećamo članove Programskog saveta da u tom telu ne zastupaju ni lične, ni političke, ni interese menadžmenta javnog servisa, već interese građana Vojvodine koji imaju neotuđivo pravo da u svakom trenutku budu objektivno, istinito i pravovremeno informisani.

Pokret “Podrži RTV”

Advertisements

One thought on “Podrži RTV: I Programski savet RTV-a pristaje na propagandu

  1. Pingback: Aleksandra Đurić Bosnić: Moji motivi podnošenja neopozive ostavke na mjesto predsjednice Programskog savjeta RTV bili su profesionalni i etički. - FairpressHR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s